Chinees leren

Chinees leren is niet zo moeilijk als het lijkt. Ik leer het met een computermethode aan de hand van plaatjes en uitgesproken zinnetjes waardoor ik word ondergedompeld in de taal, net als een kind dat zijn moedertaal leert. Het leuke van een taal als Chinees is dat er geen woord bekend is. Er is geen enkele overeenkomst met Engels, Duits, Spaans, Frans of enig andere West-Europese taal. En dat brengt de magie terug. Ik voel me betoverd door de melodie van de taal en de schoonheid van de karakters. Een plezier dat nog verhoogd wordt door het lezen van Het karakter van  China. Het verhaal van de Chinezen en hun schrift, van Cecilia Lindqvist. Gek genoeg staat dit boek al jaren in mijn kast te roepen om aandacht. Eindelijk krijgt het de eer die het toekomt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s